Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Góth style

2010.03.26

Kép Kép Kép

Góth stílus... sokaknak ismerős, de vannak akik simán összekeverik a rockerrel. Úgy érzem, erről a stílusról regényeket tudnék írni. Mindenképpen meg szerettem volna írni ezt a menüpontot... csakhogy a góth stílus sokkal több az öltözködésnél. Úgy gondolom, hogy ez a style sokaknak tetszik /én is imádom... bár sosem lennék góth/, ... de nem lehet bárkiből góth. Na de először nézzük a külsőségeket:
A ruhák mindig feketék, néha fehér csipkékkel vannak díszítve /pl. középső kép/. Fontos kiegészítő a bakancs /ha nincs rá pénzed, tornacipő/. A Góthok általában keresztet hordanak a nyakukban és szegecses, koponyás kiegészítőket. Hajuk fekete vagy sötétbarna.

A stílus színei: fekete, fekete-fehér (pokol-mennyország ellentétek szimbolizálása), piros (vér), sötétkék

Smink: fekete tus + valamilyen színes szemhéjpúder, vannak akik szinte teljesen fehér alapozót használnak, fekete körömlakk


A belső dolgok /amik sokkal fontosabbak/:
A Góthok a művészetet értékelik a legtöbbre. Már 10 éves koruk körül szörnyeket, kísértetházakat rajzolnak, verseket írnak, és nem élnek meg a horrorfilmek nélkül. Mindig van minimum 1-2 elkezdett regényük a szekrény mélyén.
Legtöbbjük elítéli az egészségkárosító, függőséget okozó dolgokat. Nem félnek a haláltól, elfogadják, hogy aki megszületik, az egyszer meg is hal. Rengeteget gondolkoznak az élet dolgain, sok embernek lelki támaszt adnak... de ők úgy érzik, nekik senki.
Az emosok nagyon sok dolgot tőlük csórtak.
A góth stílus kb. 30 évvel ezelőtt robbant be a köztudatba.

Zenék: jól hangszereltek, gitárosak.
Pl.: Nightwish, Within Temptation, Evanescence

Ebből az következik, hogy Avril sosem volt igazán góth... csak kicsit depresszívebbre sikerült második albuma.